Een met de natuur in Terre di l’Alcu:
Midden in het ruige berglandschap van Gallura, een regio ten noordoosten van
Sardinie, ligt Terre di l’Alcu. Een agriturismo in de puurste zin van het woord: alles wat je hier eet en ziet komt van de grond waar je op
staat. Honing,yoghurt,eieren, groente en fruit.
Alles wordt verbouwd en geproduceerd door Christian en zijn
vrouw Elena.
7 jaar geleden was hier, behalve het prachtige uitzicht, nog niks.
7 jaar geleden was hier, behalve het prachtige uitzicht, nog niks.
En dat is precies waarom
Christian en Elena deze plek hebben gekozen als lokatie voor hun onderneming.
Ze waren op zoek naar een stuk grond om hun passie voor het verbouwen en
produceren van biologische producten in de praktijk de brengen. Christian heeft landbouwkunde
gestudeerd terwijl Elena werkte als
journaliste. Beiden komen uit het
noorden van Italie en kenden Sardinie vooral als vakantie bestemming.
Christian: “We zijn heel
Sardinie doorgereden op zoek naar een geschikte lokatie en uiteindelijk hebben
de heuvels van Gallura ons verleid. Het is de perfecte plek voor ons omdat
het midden in de natuur is maar toch goed bereikbaar. Op 35 km vind je een haven
en een vliegveld. Er zijn veel dingen te doen in de omgeving en er is bovendien
nauwelijks criminaliteit in deze zone."
Ze zijn begonnen
als Azienda Acricola, oftewel producenten van biologische producten. “We hebben
een grote moestuin aangelegd en zijn begonnen met het maken van onze eigen
honing, pasta en yoghurt.” Na 4 jaar besloten ze te transformeren in een
agriturismo: een plek waar toeristen de lokale landbouwcultuur direct kunnen
ervaren. Er werden 6 appartementen gebouwd op de berg, naast het huis van
Christian en Elena. Tijdens de bouw van deze appartementen heeft Christian de
bouwvakkers geen minuut alleen gelaten. Hij wilde zeker weten dat ze deden wat
hij wilde, met het materiaal dat hij zelf had uitgekozen. Christian:“De huisjes zijn
gebouwd met een speciaal ecologisch materiaal, het komt rechtstreeks uit de
natuur en isoleert geweldig.”De bezoekers bestaan, behalve uit Italianen van het continent, vooral uit Duitsers en Amerikanen.
Mensen kunnen kiezen voor mezza pensione: verblijf met ontbijt en diner. We koken Italiaanse gerechten maar ook veel typische Sardijnse specialiteiten: Zuppa Galurese, Maialotto. En alle producten komen zoals gezegd van eigen bodem of in ieder geval uit de buurt. “
Behalve het runnen van hun agriturismo hebben Elena en Christian sinds 6 maanden een extra taak: hun zoon Enea. Elena: “Dat is soms best heftig, we wonen op onze werkplek dus die twee dingen lopen soms in elkaar over. Ik was de eerste maanden natuurlijk niet 100% inzetbaar voor ons bedrijf dus moest Christian wat harder werken.”
Christian:“Het
zijn van een agriturismo brengt veel verschillende aspecten met zich mee, je
moet reclame maken, de kamers onderhouden, een website maken, de keuken
organiseren. Gelukkig kunnen we de taken
goed verdelen. Elena richt zich meer op de pr, de presentatie en de
financien. Mijn afdeling is de tuin, de producten en de keuken.”
Behalve verblijf
en eten biedt Terre Di Alcu ook kookcursussen aan, in het Engels of zelfs Duits
leren Christian en Elena je de lokale keuken van Gallura kennen.
Nu de
appartementen klaar zijn is Christian alweer bezig met het volgende project, er
moet nog een appartement bij komen, aan de andere kant van de berg.”Een
gepassioneerde ondernemer is nooit tevreden maar altijd in beweging.” Aldus
Christian.
Website:
www.terredilalcu.it
Prijzen: tussen
de 57 en 70 euro per nacht, inclusief ontbijt en diner.
Pluspunten:
-Geweldig terras met uitzicht op de bergen van Sardinie.
- Midden in de natuur
-Gastvrijheid
-biologische producten
-biologische producten
Minpunten: -Niet
aan zee
-Je moet een auto hebben om hier te
komen (geldt voor heel Sardinie)
Labels: La Gallura
This Page
has moved to a new address:
Sorry for the inconvenience…
Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage