donderdag 12 december 2013

Het zwarte schaap

In the middle of nowhere  in de buurt van Arbus zien we langs te kant van de weg ineens dit bordje:

foto:Andrea Margelli
Het maakt ons nieuwsgierig en we besluiten het bordje te volgen. De weg wordt steeds smaller en uiteindelijk rijden we op een piepklein zandweggetje met om ons heen alleen maar natuur. Na 10 minuten vragen we ons af of deze "Caseificio" (kaasfabriek) wel echt bestaat maar omdraaien is geen optie dus rijden we dapper door.
Eindelijk zien we een teken van leven. Een herdershond komt op ons afgerend en we horen in de verte het geblaat van schapen. We zijn in de buurt!

foto:Andrea Margelli
De caseificio blijkt enorm de moeite waard. De familie maakt al 150 jaar kaas van de melk van zwarte schapen. Deze zwarte schapen waren bijna uitgestorven en zijn nog enorm zeldzaam. Op Sardinie zijn er in totaal zo'n 3000. Vroeger werd de huid ook gebruikt voor het maken van kleding.

foto:Andrea Margelli
Deze familie heeft van vader op zoon de traditie van het kaasmaken overgegeven. Natuurlijk zijn er moderniseringen doorgevoerd maar de traditie is heilig voor de kaasmakers. Zo zijn ze 100% biologisch en wordt er niks aan de kaas toegevoegd.

foto:Funtanazza
Je kunt kiezen uit drie soorten pecorino: Stagionato, medio stagionato e fresco. We nemen een stuk medio stagionato (half belegen) mee. Tijdens onze wijnproeverij op zaterdag 14 december zullen we onze gasten een stukje van deze zeldzame kaas laten proeven!
Buon apetito!

foto:Andrea Margelli



This Page

has moved to a new address:

http://opzoeknaaritalie.nl

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage