zondag 27 oktober 2013

Sassari en de oase van Giuseppe en Paola

Wegens digitale problemen (lees: Nina heeft laptop laten vallen waardoor hard disc ontploft is) brengen we drie dagen door in het huis van Mariangela in Sassari. Ook de waterpomp van de camper is toe aan een onderhoudsbeurt.
Terwijl de computer wordt gerepareerd door een vriend van Mariangela wordt de camper gecontroleerd door weer een andere vriend. Op z'n Italiaans dus.

foto:Andrea Margelli
Ondertussen nemen wij de tijd om Sassari te bekijken. Samen met Gianni (van de wijn) en zijn vriendin Mariangela lopen we door het bijna verlaten centrum.
Het is warm. Heel warm.

foto:Andrea Margelli

foto:Andrea Margelli
Langzaam stiefelen we door de soms smalle straatjes. De stad staat vol met kerken uit allerlei periodes. Zo is er de dom van Sint Nicolaas (Duomo San Nicola) met boven op de facade de voor nederlanders zo bekende Sinterklaas.
De kerk werd gebouwd in de 13e eeuw maar de barokke facade werd later, in de 17e eeuw, aangebouwd.

foto:Andrea Margelli
foto:Andrea Margelli
Door de veelal witte gebouwen, de palmen en de warmte straalt de stad een exotische sfeer uit.

foto:Andrea Margelli
foto:Andrea Margelli
foto:Andrea Margelli
Behalve geschiedenis biedt de stad ook leuke winkeltjes en bijzondere kunstuitingen zoals dit verkeersbord dat we tegenkwamen.

foto:Andrea Margelli
Uiteindelijk vluchten we voor de warmte. De ouders van Mariangela hebben een huis in de heuvels vlakbij Sassari. Bezweet en roodaangelopen komen we aan bij Giuseppe en Paola. Giuseppe kenden we al want die heeft ons de bijzondere nuraghe Santu Antine laten zien.
We worden met open armen onthaald.

foto:Andrea Margelli
Het huis is prachtig en de tuin nog mooier. Honderden planten en bomen groeien om het huis met uizicht op Sassari. We eten druiven uit de tuin en Luna speelt verstoppertje met Paola.

foto:Andrea Margelli
foto:Andrea Margelli
Ondertussen laat Giuseppe zijn collectie bijzondere objecten zien. Van oude olielampen tot antieke stempels, Giuseppe heeft door de jaren heen van alles verzameld. Het hoogtepunt is een antieke wasmachine van begin 1900.

foto:Andrea Margelli
Na drie dagen is de computer gefixd en de waterpomp pompt als nooit te voren. We kunnen vertrekken. De familie Porcheddu heeft ons enorm geholpen en we zullen ze nooit vergeten!
Arrivederci!






This Page

has moved to a new address:

http://opzoeknaaritalie.nl

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage