donderdag 24 oktober 2013

De omgeving van Torralba

Behalve lekkere wijn van Gianni heeft Torralba ook een prachtige omgeving.
Zo is er de Valle di Nuraghi met als hoogtepunt de Santu Antine nuraghe waar we eerder al over schreven. Ook het dorp zelf heeft z'n charme, ook al zijn veel huizen verlaten.

foto:Andrea Margelli
Gianni wil ons graag een bijzondere kerk laten zien. De Borutta S. Pietro in Sorres. De weg ernaar toe is al indrukwekkend. Prachtige berglandschappen met ezels en schapen trekken aan ons voorbij. Hier en daar een nuraghe en natuurlijk heel veel schapen.

foto: Andrea Margelli


foto:Andrea Margelli
De kerk staat boven op een berg in the middle of nowhere. Vanuit de verte is duidelijk te zien dat het om een Romaans-Pisaanse kerk gaat. 

foto:Andrea Margelli
De charmante stijl met zwart-witte stenen doet meteen denken aan beroemde bouwerken in Pisa en Firenze. Dat komt omdat de kerk daadwerkelijk is gebouwd door Pisaanse werklieden tussen 1112 en 1116. We kunnen het niet laten even met de camper op de foto te gaan.
foto: Andrea Margelli

Dit is niet de enige Romaans-Pisaanse kerk op Sardinie. We hebben ontdekt dat er veel van deze bouwwerken zijn die in Toscane enorm veel toeristen zouden trekken. Hoe zit dat? Waar komen deze kerken vandaan en waarom zijn ze juist hier gebouwd? Onze volgende post zal dieper ingaan op de Romaanse kerken van Sardinie.

foto:Andrea Margelli











This Page

has moved to a new address:

http://opzoeknaaritalie.nl

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage